Като карах Ритмо нямах проблеми - имаше един болт, дето леко се развива и после се обтягаше единствения ремък...тук са няколко. По-тънкият от тях може би е леко хлабав... и мисля леко да го обтегна, ама като не схващам как? Притеснявам се да не сгъбясам нещо...
Известие
Collapse
No announcement yet.
обтягане на ремък
Collapse
X
-
М-дааа. Ремъкът е отпред, фронтално разположен, върти или динамо или перката. Да си призная само веднъж съм гледал - като разбрах, че не е тъй, както си го мисля...Двг е боксер 1.6 103sigpic
Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
Fiat 125 1977 - а бяхме млади!
Comment
-
мда, и 3-те са на един принцип /на генератора+водната, на климатика и на хидравличната/. имаш два винта, един на шейна и един на оста. разхлабваш и двата и тикаш една тръба,секач все тая под генератора и надигаш нагоре докато някой стяга. ако са напукани 3-те ремъка направо ги смени. не са никак скъпи.точка
Comment
-
Благодаря за отговорите, аз си стегнах вчера тоя на динамото, щото изглеждаше леко хлаваб (в смисъл повече от нормалното хлаваб), но се оказва сега, че другият свири - и с него ще се разправя утре. Иначе ремъците са нови, нито стари, нито напукани.sigpic
Comment
-
Днес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...Last edited by tonov; d.m.y г., 19:04.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от anton_caro Покажи съобщениеДнес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениенатягай добре и с помощник иначе не става.Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
След като ходих на сервиз вече и е отстранен проблема, как никой от вас не се сети да каже, че щом третата ролка, тази на водната помпа, е изкривена, значи лагерът е разбит.
Ремъкът не беше за смяна, поне нямаше причина да сменям нов ремък.
Смених помпата.
Не бих рискувал да пътувам 2000 км с разбита водна помпа, ако знаех...sigpic
Comment
-
що казвате на хидро помпата,водна помпа.Къде е на боксеро водната помпа а ?
Comment
Comment